Media

Artikel in het Almelo’s Weekblad

In de editie van dinsdag 7 juni 2016 van het Almelo’s weekblad staat een artikel van ons over Lyme dat blijft plakken en dit willen wij graag met jullie delen. Hoe meer aandacht, hoe beter! Met dank aan journalist Margreet Strijker.

Artikel Almelo's Weekblad


Uitzending Overijssel Vandaag

Via deze weg het linkje en een aantal foto’s uit de korte maar erg belangrijke reportage op RTV Oost, uitgezonden op woensdag 13 juli 2016, over de ziekte van Lyme en het laboratorium in Oss. Daarnaast komt dokter Meijer uit Overdinkel ook nog aan het woord. Het specifieke stukje over tekenbeten en de ziekte van Lyme begint vanaf minuut 8 en duurt tot ongeveer de 13e minuut (mits u de gehele uitzending bekijkt). Via het linkje krijgt u alleen het specifieke stukje over Lyme te zien. We willen Ina Brouwer bedanken voor haar tijd en aandacht die ze door middel van deze reportage aan de ziekte van Lyme heeft willen besteden. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat er meer aandacht komt voor deze ziekte!


Op bezoek bij laboratorium Innatoss in Oss

Donderdag 14 juli 2016 zijn wij bij het laboratorium in Oss geweest. Innatoss is momenteel bezig met een nieuwe diagnostiek om al veel eerder Lyme op te kunnen sporen. Wij mochten een kijkje nemen in het lab en zijn rondgeleid door Maarten van der Zanden. Daarnaast hebben we een goed gesprek gehad over de huidige gezondheidszorg, problemen waar wij als Lymepatiënten tegenaan lopen en daarnaast wat een nieuwe test zou kunnen betekenen voor de gezondheidszorg. Wij willen ons inzetten om dit meer onder de aandacht te brengen en dit laboratorium meer op de kaart te zetten. We willen Maarten bedanken voor zijn tijd en enthousiasme over Lyme dat blijft plakken. Kracht ligt in samenwerking!

Op bezoek bij Innatoss


Live bij RTV Oost voor onze fotocampagne

Op maandag 31 oktober 2016 hebben wij de eerste fotoshoot afgenomen om meer aandacht te vragen voor Lymepatiënten! Hier hebben ontzettend veel toppers aan meegewerkt en daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee! Vrijdag 11 november 2016 waren wij te gast in de studio van RTV Oost, waar wij meer over de shoot en de foto’s hebben verteld, maar ook over datgene waar wij voor strijden en waar wij voor staan. Wij zijn ontzettend blij dat RTV Oost hier aandacht aan wil schenken en ons de kans biedt om bij hen in de studio te komen. Wij hopen uiteraard dat jullie allemaal hebben gekeken (of dit nog gaan terugkijken), maar ons belangrijkste doel is om uiteindelijk veel meer aandacht te creëren voor Lymepatiënten binnen Nederland, want dat is wel nodig! 

Hieronder vindt u een artikel met de link naar de uitzending.

Naamloos


Bezoek aan fractievoorzitter Emile Roemer

Woensdag 1 februari 2017 zijn wij op gesprek geweest bij Emile Roemer. We werden uitgenodigd door Emile Roemer op zijn kantoor om te vertellen over onszelf als Lymepatiënten, maar daarnaast vertelde Emile Roemer ook over zijn eigen ervaring als ex- Lymepatiënt. Een open en zeer prettig gesprek waarin we een aantal zaken goed naar voren konden brengen! Erkenning is ontzettend belangrijk voor Lymepatiënten. Zowel op medisch als op sociaal gebied. Meer onderzoek en verbetering van richtlijnen, een landelijke collecteweek. Preventie binnen de zorg, welzijn, GGZ, jeugdzorg, onderwijs en uitkeringsinstanties. Emile Roemer vecht er hard voor binnen de kamer om Lyme op de agenda te krijgen en bespreekbaar te maken! Hij wil net als iedereen die getroffen is door deze ziekte verbetering zien als het gaat om behandeling, herkenning en erkenning! Hij weet als geen ander hoe het is om te moeten dealen met deze ziekte. Gelukkig is hij nu ex-Lymepatiënt en wil hij o.a. door onderstaande foto zijn steun uitspreken voor iedereen die te maken heeft met deze ziekte. Daarnaast hebben we onze portfolio mogen overhandigen. Ook Daniel de Wit van de SP, door wie we zijn ontvangen in de Tweede Kamer, weet van dichtbij wat het is om Lyme te hebben. Een goede vriend van hem vecht ook tegen deze ziekte. We zijn erg dankbaar dat de SP en Emile Roemer hun steun wilden uitspreken voor eenieder. Emile Roemer wil de boodschap meegeven: “Bundel je krachten samen.” Hij zal er zich hard voor blijven maken binnen de kamer. Het is tijd dat er uiteindelijk erkenning gaat komen voor deze ziekte, zo laat Emile Roemer weten. Een oprecht gebaar en een zeer waardevol gesprek. Namens ons willen we dan ook de SP en Emile Roemer bedanken voor de tijd en aandacht hiervoor! En daarnaast onze fotografen Steven Middelkamp die mee was op locatie en onze fotograaf & kunstenaar Freddy Hoevers. 

Wedstrijd Heracles- Heerenveen 1 april 2017

Zaterdag 1 april waren wij aanwezig, samen met een twintigtal andere supporters, bij de wedstrijd Heracles- Heerenveen om meer aandacht te vragen voor Lyme. In het programmablad van deze avond is er ook aandacht geschonken aan de ziekte van Lyme.

We vinden het geweldig dat Heracles Almelo zich hiervoor heeft willen inzetten en zijn ze hier erg dankbaar voor! Ook willen wij Wim, Ina, Maik en Jorg bedanken voor alle inzet en het fantastische spandoek dat gemaakt is, super! Op deze manier hopen we Lyme steeds meer een gezicht te gaan geven in Nederland. Dit soort acties zijn daarbij van groot belang. Het was een prachtige avond met een hele mooie uitslag: 4-1 winst voor Heracles! 

17634685_422009968152258_3146043282229313557_n


Artikel in de Twentsche Courant Tubantia over Lyme

Op woensdag 5 april 2017 schonk de Tubantia aandacht aan Lyme en uitkerende-instanties. Een vraag die we van vele mensen kregen: “Schenken jullie ook aandacht aan het UWV?” De journalist (Leo van Raaij) heeft nog een aantal mensen bereid gevonden om ook hun verhaal te delen. 

Foto op de voorpagina van Tubantia is gemaakt door de fotografen Freddy Hoevers en Steven Middelkamp. Afkomstig van onze fotocampagne: Tijd voor erkenning!

Zie link voor het artikel. 

Artikel Tubantia


Something Inside So Strong 2017

“Tijdens deze bijzondere bijeenkomst worden geen lezingen gegeven, maar zal presentator Fred Verdult, die zelf hardnekkige Lyme heeft, interviews houden met mensen met Lyme, naasten en artsen, in de setting van een talkshow. De vraaggesprekken worden afgewisseld met optredens (die een rustig karakter hebben) en korte fragmenten uit tv-uitzendingen over Lyme. Berdien Renes presenteert de plannen voor Lopen voor Lyme 2018 en tal van andere initiatieven vanuit de Lyme-patiëntenbeweging komen on stage aan bod (zie website So Strong).”

Zondag 21 mei 2017 waren wij ook aanwezig bij deze dag die volledig in het teken stond van de ziekte van Lyme. Wij zijn in gesprek gegaan met Fred Verdult in Carré over ons bezoek aan de Tweede Kamer op uitnodiging van Emile Roemer die zelf ex-Lymepatiënt is. Emile Roemer doet zijn best om dit onderwerp binnen de Tweede Kamer op de agenda te krijgen. Daarnaast spraken we over ons platform ‘Lyme dat blijft plakken’.

Meer info over So Strong is te vinden op  www.sostrong.nlOok zijn alle foto’s te bekijken op So Strong of op de Facebookpagina van Fred Verdult. Foto’s zijn gemaakt door:  http://www.maria.heijdendael.nl
18813578_451826305170624_3957355828948472907_n


Interview Nieuws.nl

Donderdag 8 juni 2017 waren wij bij Nieuws.nl op uitnodiging van Vakerindemedia.nl en werden we geïnterviewd over datgene waar wij ons zoal mee bezighouden, maar vooral ook over de ziekte van Lyme, de beperkingen die het met zich meebrengt en hoe wij de zorg rondom deze ziekte ervaren en de verbeteringen die nodig zijn. Het artikel over ons interview is gepubliceerd en is te vinden via de website van Nieuws.nl.

Bij deze willen wij onze fotograaf Freddy Hoevers bedanken die voor ons als taxichauffeur mee is gegaan en daarnaast een aantal mooie foto’s heeft geschoten. En uiteraard willen wij Nieuws.nl bedanken dat ze hier aandacht aan willen schenken, want dat is ontzettend belangrijk! Wij zijn weer een mooie en inspirerende ervaring rijker.

Advertenties